Kérdése van? Hívjon minket! +36302814488

Üzlet: 1084 Budapest, Déri Miksa u. 3.

Barkács kisokos

hézagtömítés: olyan folyamat, amikor egy rugalmas anyagot, például tömítőanyagot alkalmaznak a két felület közötti hézagban vagy résein, hogy megakadályozzák a víz, pára vagy egyéb anyagok bejutását, valamint a hézagokból származó kiszivárgást.

Impregnál: egy anyagot átitatnak vagy beáztatnak egy másik anyagba. Ennek célja például a védelem, a megerősítés vagy egyéb tulajdonságok javítása, például a vízhatlanság biztosítása vagy a tartósság növelése. Az impregnálást gyakran alkalmazzák például textíliák, faanyagok, kő vagy beton felületek kezelésére.

K: a fényforrás színhőmérsékletét vagy színárnyalatát fejezi ki a Kelvin (K) skálán. LED izzók esetén ez az érték a fény színét jelzi, és általában meleg fehér vagy hideg fehér fényforrásokra utal.

A színhőmérséklet skálája általában hideg-fehértől (kb. 5000K vagy annál magasabb) meleg-fehérig (kb. 3000K vagy annál alacsonyabb) terjed. Minél magasabb a Kelvin-érték, annál hidegebb, kékesebb lesz a fény, míg az alacsonyabb Kelvin-értékek melegebb, sárgásabb árnyalatokat eredményeznek.

Tehát például a 3000K-színhőmérséklet általában meleg-fehér fényt jelent, ami kellemes és lágy világítást biztosít például otthoni környezetben. Ezért a 3000K-es LED izzók gyakran alkalmazhatók az otthoni belső világításban vagy olyan helyeken, ahol a meleg, barátságos fényhangulat kívánatos.

A 6500K-színhőmérséklet hideg-fehér fényt jelent, és a skálán a fokozottabb, kékesebb árnyalatok közé tartozik. Ez a színhőmérséklet általában napfényhez vagy tiszta fehér fényhez hasonlóan érzékelhető, és gyakran használják például irodákban, munkahelyeken, ahol fontos a jó láthatóság és a természetes fényhez való hasonlóság. Hideg-fehér fényt is alkalmaznak olyan környezetekben, ahol a koncentráció és a tisztaság a fontos, például a munkaterületeken, ahol részletes munkavégzés történik.

Lumen:

A lumen (lm) a látható fény mennyiségét méri, amit egy adott fényforrás bocsát ki egy másodperc alatt. Tehát a lumen a fény mennyiségét fejezi ki, nem pedig a fény színét vagy irányát.

Minél magasabb a lumenérték, annál fényesebb lesz a fényforrás.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a lumen csak egy része a fényforrás teljes jellemzőinek. A fény színhőmérséklete (Kelvin), a színhűség (CRI), és más tulajdonságok is befolyásolják a lámpa teljesítményét és használhatóságát. Amikor villanykörtét választasz, érdemes figyelembe venni mind a lumenértéket, mind más fontos paramétereket, hogy megfeleljen az adott alkalmazásnak és környezetnek.

Mélyalapozó koncentrátum: Ez azt jelenti, hogy a termék nagyon koncentrált, és általában hígítani kell vízzel vagy más hígítószerrel a felhasználás előtt.

PH0:

 A "PH0" a csavarhúzó fejének típusát jelöli, ami egy Phillips fej. A "PH" rövidítés a "Phillips" szóból származik, ami az általánosan használt kereszthornyú csavarok típusát jelöli. A szám, például a "PH0" esetén, a fej méretét jelzi. Minél nagyobb a szám, annál nagyobb méretű csavarokhoz használható. A PH0 általában kisebb méretű csavarokhoz használatos, például elektronikai vagy finommechanikai munkák során.

Poliuretán ragasztóhab: egy speciális típusú ragasztó, amely poliuretán alapú hab formájában van jelen. Ez a habképző ragasztó két komponenst tartalmaz, amelyek a keverés során reakcióba lépnek egymással, majd kifejlődik egy hab, ami ragasztó és tömítő tulajdonságokkal rendelkezik. A poliuretán ragasztóhabokat gyakran használják építőipari és szerkezetjavítási projektekben, például hőszigetelés, ragasztás, tömítés vagy javítás során. Ez az anyag általában nagyon erős és rugalmas, valamint vízálló tulajdonságokkal rendelkezik.

Szaniter helyiség: a lakóhelyiségekben vagy épületekben található higiénikus vagy fürdőszobai funkciókat ellátó helyiségeket jelenti. A szó a latin "sanitas" szóból származik, ami "egészség" vagy "higiénia" jelentést hordoz. A szaniter helyiség fogalmába általában a fürdőszobák és WC-k tartoznak.

Vakolat: sűrű, ragadós keverék mészből, gipszből, homokból és vízből, amely megköt, amikor megszárad és falak burkolására használják.